Atlas: Η Επόμενη Γενιά [Βίντεο]

Η νέα έκδοση του Άτλαντα, είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και στο εσωτερικό των κτιρίων.

 Χρησιμοποιεί αισθητήρες στο σώμα και τα πόδια του για να ισορροπήσει και αισθητήρες LIDAR  στο κεφάλι του για να αποφύγει τα εμπόδια και να αξιολογήσει το έδαφος.

 To ανθρωποειδές ρομπότ Atlas που κατασκευάστηκε από την Boston Dynamics για στρατιωτικούς σκοπούς έχει εξελιχθεί σημαντικά από την πρώτη εμφάνισή του πριν τρία χρόνια. Η εταιρεία έχει περιέλθει στα χέρια της Google ήδη από το Δεκέμβριο του 2013.

Η Boston Dynamics δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ο (μικρότερος) Άτλαντας περπατά με άνεση στο χιόνι, σηκώνει κιβώτια, ανοίγει πόρτες, πέφτει και σηκώνεται χωρίς δυσκολία, ακόμα και όταν οι άνθρωποι γίνονται ενοχλητικοί.

O Άτλαντας έχει ύψος 1,75μ και βάρος 82 κιλά -πολύ πιο κοντός και ελαφρύς από το προηγούμενο μοντέλο του 1,90μ και των 156 κιλών που είχε αναπτυχθεί για το ρομποτικό διαγωνισμό DARPA Robotics Challenge.

Το βάδισμά του βασίζεται σε υδραυλικό και όχι ηλεκτρικό σύστημα, και η δυνατότητά του να ανακτά την ισορροπία του είναι ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματά του -ιδιαίτερα όταν τρέχει. Άγνωστο παραμένει σε ποιο βαθμό όλα όσα εμφανίζεται να κάνει το ρομπότ στο βίντεο του κατασκευαστή γίνονται αυτόνομα -χωρίς ανθρώπινο χειρισμό ή παρέμβαση

Δείτε το ρομπότ Άτλας «της επόμενης γενιάς»: