Τραγικό τέλος: Βρέθηκε νεκρή η σολίστ που αγνοούνταν για 8 μέρες

Την βρήκε περαστικός με κομμένες τις φλέβες στο Λυκαβηττο

Τραγικό τέλος: Βρέθηκε νεκρή η σολίστ που αγνοούνταν για 8 μέρες

Τραγικό τέλος: Βρέθηκε νεκρή η σολίστ που αγνοούνταν για 8 μέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι λέει ο ιδιωτικός ερευνητής Γρηγόρης Ποντικάκης.

Συγκλονισμένος ο σύζυγός της

Τραγική ήταν εν τέλει η κατάληξη των ερευνών για την ανεύρεση της σολίστ Ελίζαμπεθ Σέιφερ, που αγνοούνταν για οκτώ μέρες, καθώς, το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε νεκρή στο Λυκαβηττό.

Η σολίστ εντοπίστηκε από περαστικό, έχοντας κομμένες τις φλέβες της. Ο περαστικός ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της έφερε τα άσχημα μαντάτα στο σύζυγό της.

"Δυστυχώς είναι νεκρή. Βρέθηκε το πρωί από κάποιον περαστικό που ειδοποίησε τις αρχές. Περιμένουμε τώρα να δούμε τι έγινε. Θα μας πει ο ιατροδικαστής τι έχει γίνει. Θα δούμε αν είναι αυτοχειρία ή έγκλημα και επίσης θα φανεί αν έγινε από την πρώτη ημέρα εξαφάνισής της ή αργότερα. Προκύπτουν πολλά ερωτήματα", λέει ο ιδιωτικός ερευνητής Γρηγόρης Ποντικάκης αποκλειστικά στο protothema.gr

Συγκλονισμένος δηλώνει ο σύζυγος, οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το τραγικό τέλος της γυναίκας του

"Δε μπορώ να πω κάτι, είναι πολύ νωρίς. Πρέπει αν δούμε την ημερομηνία θανάτου, είναι μυστήριο όλο αυτό που συνέβη, μία γυναίκα τόσες μέρες να αγνοείται και να βρεθεί εκεί. Το σημαντικό είναι να δούμε πότε πέθανε. Βρέθηκε από έναν περαστικό και ενημέρωσε αμέσως τις αρχές και μετά ενημερωθήκαμε και εμείς. Βρέθηκε σήμερα το πρωί, ενημερώθηκα πριν λίγο. Τραγικό περιστατικό, τραγικές στιγμές. Ο πελάτης μου είναι συγκλονισμένος περιμένει να δει τις ιατροδικαστικές εξετάσεις τι γίνεται τι θα δείξουν, μία πραγματικά τραγική ιστορία. Δυστυχώς είχε τόσο δυσάρεστο τέλος. Ακόμη και χθες που είχα συνάντηση με τον πελάτη μου και με ρώτησε τι πιστεύω εγώ, του είχα πει ότι φοβόμουν, ότι λόγω των πολλών ημερών που έχει εξαφανιστεί, οι πιθανότητες θα ήταν πολύ μικρές. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Επειδή αγνοείτο τόσες ημέρες είχε γίνει δημοσιοποίηση και δεν υπήρχε εξέλιξη ή κάποιο στοιχείο, δεν πίστευα ότι θα την βρίσκαμε ζωντανή. Είναι συγκλονισμένος βεβαίως ο σύζυγός της, καθώς είναι τραγικό το τέλος της συντρόφου του. Ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα τη βρίσκαμε ζωντανή κάπου αλλά δυστυχώς δε συνέβη κάτι τέτοιο",  σημειώνει ο κ. Γρηγόρης Ποντικάκης ιδιωτικός ερευνητής που  παρακολούθησε τις έρευνες όλες αυτές τις μέρες.

Ήλπιζε ο σύζυγος ότι θα βρεθεί η γυναίκα του ζωντανή
 Ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας όλες αυτές τις ημέρες είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα προκειμένου να εντοπιστεί η σύζυγός του κοινοποιώντας την είδηση της μυστηριώδους εξαφάνισής της στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα είχε πει στο protothema.gr εκείνη είχε υποστεί ένα σοκ μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο που προηγήθηκε με μέλος συνεργάτη της ορχήστρας Καμεράτα με τον οποίο συχνά μάλωναν και, ως φαίνεται, ο τελευταίος τους καβγάς, την έκανε να χάσει την ψυχραιμία της και να αποφασίσει να φύγει από τις πρόβες την Παρασκευή σε έξαλλη κατάσταση.

Η συνέχεια ήταν να πάει σπίτι της, να αφήσει το μουσικό της όργανο, να πάρει το σακουλάκι με τον καπνό της και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ήταν απενεργοποιημένο από την πρώτη στιγμή της μυστηριώδους εξαφάνισής της, να μην πάρει μαζί της ούτε χρήματα και το ακόμη πιο περίεργο, κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα που συνήθως έχουμε μαζί μας, δηλαδή την ταυτότητα ή το διαβατήριό της. Τα τελευταία στοιχεία είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα να αποκλειστεί η πιθανότητα διαφυγής της στο εξωτερικό.  

Ο σύντροφος ζωής της σολίστ, ο διακεκριμένος πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης επέμενε ότι η σύζυγός του έπρεπε να κινείται κάπου περιμετρικά της περιοχής των Ιλισίων και ως εκ τούτου είχε καλέσει όλους όσους κινούνταν περιμετρικά αυτής της περιοχής να έχουν το νου τους.

Όπως είχε πει ήταν πολύ πιθανό σενάριο η σύζυγός του, ούσα συγχυσμένη και στενοχωρημένη από το φραστικό επεισόδιο, να έχει "μπλοκάρει" στη λογική ότι πιθανόν να μη θυμάται καν ποια είναι και που μένει. Δύο βασικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που διαμένει εκείνη ενίσχυσαν χθες τις πιθανότητες να εντοπιστεί όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη τελικά. "Τρέμω στην ιδέα ότι έχει πάθει κάτι κακό, βοηθήστε με να τη βρούμε", είχε πει χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο σύζυγός της.
 
Το who is who της σολίστ
Όλοι μιλούν για ένα ζευγάρι αγαπημένο μάλλον χαμηλών τόνων που η μουσική ήταν αυτό το στοιχείο που τους ένωσε πολύ δυνατά δημιουργώντας έτσι ένα δυνατό συνδυασμό με ρεπερτόριο εξαιρετικό και σημαντικές συναυλίες εντός και έκτος Ελλάδας.

Η Elizabeth Schaefer και ο σύζυγος της γράφουν τη δική τους ιστορία και οι δημιουργίες τους αποτυπώνονται με εξαιρετικές εμφανίσεις και μουσικές συνυπάρξεις. Η λαμπερή σολίστ γεννήθηκε στην Γερμανία. Οκτώ χρονών άρχισε μαθήματα βιολιού,  αργότερα και μαθήματα βιόλας. Μετά το λύκειο σπούδασε με τον Z. Magyar και στην Μουσική Ακαδημία της Φραγκφούρτης με τον E. Schloifer. Επίσης μουσική δωματίου με το Buchberger-Quartett και τον H. Zender και ερμηνεία σύγχρονης μουσικής με τον B.Kontarsky.

Συμμετείχε σε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου και με το Orpheus-Quartett του Duessseldorf, σεμινάρια ορχήστρας  με τον N. Harnoncourt και ανώτερα σεμινάρια με τον M. Brockhaus.

Υπήρξε μέλος της ορχήστρας δωματίου Schlierbach και της ραδιοφωνίας του Kaiserslautern, επίσης δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο του Bergen-Enkheim βιολί και βιόλα. Από το 1991 είναι μόνιμο μέλος της Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με την οποία έχει εμφανιστεί και σαν σολίστας. Παράλληλα με την ορχηστρική της δραστηριότητα εμφανίζεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.