"ΚΑΥΤΟ" Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος παρουσιάζουν το νέο κόμμα τους, την «Εθνική Ενότητα» -Ποιοι θα τους ακολουθήσουν Πηγή: Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος παρουσιάζουν το νέο κόμμα τους, την «Εθνική Ενότητα» -Ποιοι θα τους ακολουθήσουν

Το νέο κόμμα που ιδρύουν, το οποίο θα ονομάζεται «Εθνική Ενότητα», παρουσιάζουν σήμερα το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρώτος αναμένεται να έχει θέση επικεφαλής και ο δεύτερος προέδρου. 

Οι δυο τους τονίζουν ότι θα πρόκειται για ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα που θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή και θα απευθύνεται  στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, άλλωστε, τονίζουν ότι υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που προβληματίζονται από την κεντρώα στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, στοχεύουν στους δεξιούς ψηφοφόρους που με αυξανόμενους ρυθμούς απέχουν από τις κάλπες.

Οσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό του νέου αυτού κόμματος, οι πρωτεργάτες του κάνουν λόγο για ένα κόμμα τύπου Σαρκοζί ή σαν αυτό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, ενώ η ρητορική του θα είναι αντιμνημονιακή και ευρωσκεπτικιστική. Μάλιστα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει χαρακτηρίσει το νέο αυτό κόμμα «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς».

Και αυτό γιατί το νέο κόμμα θα χτιστεί βάσει του οργανωτικού μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των συνιστωσών και θα υπαχθούν σε αυτόν υφιστάμενα κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και στελέχη που θα προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς.

To όνομα του νέου κόμματος κρατείτο μέχρι πρότινος ως επτασφράγιστο μυστικό. Ανάμεσα σε αυτά που είχαν ακουστεί ήταν και το «Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» (ΕΘΝ.Ο.Σ.). Η έδρα του νέου κόμματος θα βρίσκεται επί της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου. 

Ο εκλογικός στόχος των επικεφαλής είναι αρκετά φιλόδοξος. Στοχεύουν σε ένα 5-7% και λένε ότι εάν είναι στη Βουλή θα κινηθούν υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης με δεξιό-κεντροδεξιό στίγμα.

Από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό ότι Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος ιδρύουν κόμμα, είχε ακουστεί μια σειρά ονομάτων που φέρονταν πως θα τους ακολουθήσουν. Μεταξύ αυτών ο Φαήλος Κρανιδιώτης, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Χρήστος Ζώης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. 

Ωστόσο, οι δύο πρωτεργάτες του νέου κόμματος θέλουν πρώτα να το ιδρύσουν και να το παρουσιάσουν και μετά να γίνουν οι συζητήσεις με τον καθένα ξεχωριστά. Επομένως, το ποιος από τους προαναφερθέντες θα συνεργαστεί τελικά με τους Καρατζαφέρη-Μπαλτάκο θα φανεί στην πορεία. 


Πηγή: iefimerida