Αυτά είναι τα βίντεο με τα "Παλλόμενα Πέη" που ξεσήκωσε θύελλα (VIDEO)

Σάλος έχει ξεσπάσει με την απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ, να βάλει στο πρόγραμμα τη δική του παράσταση «Mount Olympus»

Σάλος έχει ξεσπάσει με την απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ, να βάλει στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης τη δική του παράσταση «Mount Olympus», γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πέη»... που έφερε και την παραίτηση του Φάμπρ μετά τον σάλο για το Φεστιβάλ Αθηνών..

Μετά την γενική κατακραυγή και τη σωρεία αντιδράσεων, την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλλε ο Γιαν Φαμπρ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Φαμπρ δεν ανακοίνωσε την απόφασή του στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού όσο και από το Φεστιβάλ Αθηνών.

Για την ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο «Mount Olympus» ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών.

Με χλαμύδες τις οποίες σταδιακά βγάζουν, άνδρες χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή... ολόγυμνοι, να χορεύουν όπως τους γέννησε η μαμά τους ακόμη και συρτάκι υπό τους ήχους του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη.

Η παράσταση αναπαριστά τον αρχαιοελληνικό μύθο και φυσικά δεν λείπει ούτε και η αναπαράσταση των διονυσιακών οργίων.

Η παράσταση έχει προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αν κι ακόμη παραμένει ανοιχτός ο χώρος της εκδήλωσης, δίχως να μπορεί να αποκλειστεί και η Επίδαυρος ή το Ηρώδειο, όπου συνηθίζεται να ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε εδώ να διαβάσετε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την παράσταση.

Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να δώσει τα... κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στον Βέλγο Γιαν Φαμπρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες ηθοποιούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας που χθες συναντήθηκε με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιάν Φαμπρ, μέσω του επίσημου λογαριασμού στο twitter, τόνισε πως... παρακολουθεί τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη.

Επεσήμανε δε ότι έδωσε εντολή να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές, ένα αίτημα το οποίο, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ο Γιαν Φαμπρ και ο Αριστείδης Μπαλτάς συμφώνησαν να εξετάσουν.


ΠΗΓΗ  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ