"ΚΑΥΤΟ" Σε συναγερμό η… μισή Ευρώπη – Έρχεται νέος καύσωνας

Για ένα νέο κύμα καύσωνα, που θα πλήξει την Ισπανία από την Παρασκευή (3/7), προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Από το Σάββατο η ζέστη «θα γίνει αισθητή στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη νότια Σουηδία, στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ισπανίας.

 

Από Δευτέρα η κατάσταση θα επιδεινωθεί λόγω των θερμών ανέμων από την Αφρική, με την θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη ωστόσο δεν είναι μόνο παγωτά και ευχάριστα στιγμιότυπα, καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά.

Ο καύσωνας του 2003 είχε στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους στην Ευρώπη. Οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς και τα πρόσωπα που λαμβάνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή είναι οι πλέον ευάλωτοι.

Και δεν είναι μόνο η Ευρώπη που επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Τουρκμενιστάν γνώρισε τον «θερμότερο Ιούνιο από το 1891 όπου για 16 συνεχόμενες ημέρες ο υδράργυρος είχε κολλήσει στους 40 βαθμούς υπό σκιάν» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου της μετεωρολογικής υπηρεσίας και επισήμανε ότι μόλις ένα 24ωρο πριν, τα θερμόμετρα έδειχναν 47,2 βαθμούς Κελσίου.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προέτρεψε τα Κράτη να ενημερώνουν και να προειδοποιούν τους πολίτες τους για τους κινδύνους από τη ζέστη και να τους παροτρύνουν να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης.

Προετοιμαστειτε εδω  http://www.webpromotion.gr/φαρμακεια

ΠΗΓΗ  NEWSBOMB