Ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο με τρομοκρατική επίθεση

Αρκετό καιρό πριν τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις, το βρετανικό Foreign Office είχε κατατάξει το Βέλγιο στη λίστα με τις 40 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατική επίθεση.

 Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει τέσσερις βαθμίδες για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος. Στον χάρτη, που έφτιαξε η Telegraph με βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Foreign Office, οι βαθμίδες αυτές καταγράφονται με βαθύ κόκκινο (υψηλή), κόκκινο (γενική απειλή), πορτοκαλί (υποβόσκουσα απειλή) και κίτρινο (χαμηλή).

 Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα μας.

Πέρα από το Βέλγιο, στο «κόκκινο» για τρομοκρατική απειλή, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, είναι η Γαλλία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Γερμανία και η Ισπανία, μεταξύ άλλων χωρών.

Στον αντίποδα, οι χώρες που θεωρείται ότι υπάρχει χαμηλή τρομοκρατική απειλή είναι μεταξύ άλλων η Ισλανδία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Ουγγαρία, η Ιαπωνία και η Πολωνία.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΡΤΗΣ