Έρχεται ο μανδύας αορατότητας [Βίντεο]

Από την στιγμή που διάβασαν ή είδαν τον Χάρι Πότερ, οι οπαδοί του περιμένουν την ημέρα που θα μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους μανδύα αορατότητας. Τώρα πλέον, ένας φυσικός από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, ισχυρίζεται πως είναι πολύ κοντά στη δημιουργία του.

 Η πρώτη προσπάθεια του καθηγητή Τζον Χόγουελ για την οπτική ψευδαίσθηση, αποτυπώθηκε σε βίντεο πριν από ενάμιση χρόνο και δείχνει μια ρύθμιση τεσσάρων φακών που παρακάμπτουν το φως γύρω από τα αντικείμενα, καθιστώντας τα έτσι αόρατα ενώ ο θεατής συνεχίζει να βλέπει ένα σταθερό φόντο.

 Η δεύτερη προσπάθεια του Χόγουελ είναι πολύ μεγαλύτερη: ένας άνθρωπος κι όχι μόνο ένα αντικείμενο μπορεί να σταθεί πίσω από τον μανδύα και να… εξαφανιστεί. Στο δημοσίευμα του Business Insider της περασμένης εβδομάδας, η τελευταία έκδοση του «μανδύα Ρότσεστερ» χρησιμοποιεί τέσσερα κάτοπτρα τοποθετημένα σε σχήμα V αντί για φακούς.

Στο βίντεο, οι γιοι του Χόγουελ, Μπέντζαμιν και Ισαάκ βοηθούν τον πατέρα τους να αποδείξει ότι το φως αναπηδά γύρω από τους καθρέφτες. Το σώμα του μικρού Ισαάκ και τα πόδια του μοιάζουν να εξαφανίζονται ενώ ο τοίχος από πλακάκια πίσω του παραμένει σαφώς ορατός. Το καλύτερο όλων; Η συγκεκριμένη συσκευή κοστίζει λιγότερο από 200 δολάρια ενώ όλα τα απαραίτητα υλικά μπορούν να βρεθούν και σε ένα τοπικό κατάστημα.

Ο Χόγουελ δημοσίευσε την έρευνά του σε ακαδημαϊκά περιοδικά, αλλά σκέφτεται τις ευρύτερες εφαρμογές ενός τέτοιου εργαλείου. Όπως είχε δηλώσει το 2014, η συσκευή αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν χειρουργό να «δει μέσα από τα χέρια του αυτό που πραγματικά χειρουργεί».

Σε άρθρο στο Newscenter του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, αναφέρει επίσης: «Οι ίδιες αρχές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε ένα φορτηγό ώστε να επιτρέπεται στους οδηγούς να δουν μέσα από τα τυφλά σημεία του».

 



ΠΗΓΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ